Praktijkstage hulpverlening

  • Crisislijn praktijkstagiaris
  • Amsterdam, Netherlands

Praktijkstage hulpverlening

Omschrijving

Ben je op zoek naar een praktijkstage voor je studie? Wil je werkervaring op doen? Of wil je op vrijwillige basis een bijdrage leveren? Bij 113 Zelfmoordpreventie is dit mogelijk. Wij bieden een stageplek waar je ervaring op doet met EHealth, je hebt veel cliëntencontact en ontwikkelt je gespreksvaardigheid in een hoog tempo. Je maakt deelt uit van een innovatief zorgconcept voor zelfmoorpreventie in Nederland.


Na een uitgebreide en intensieve 4-daagse training op het gebied van suïcidaliteit en gespreksvaardigheden werk je in de crisishulplijnen van 113. Je voert gesprekken per chat en telefoon, met hulpvragers die 113 benaderen om hun verhaal te doen. Je hebt als voornaamste doel het actief bespreekbaar maken van de suïcidaliteit, naast het bieden van een goed luisterend oor. Hierbij krijg je supervisie van deskundige hulpverleners suïcidepreventie en heb je de kans om te voelen en ervaren wat het werken met mensen die aan zelfmoord denken inhoudt. Je leert hoe je de juiste gesprekstechnieken op een effectieve manier kunt inzetten, hoe je empathie en echtheid kunt tonen in gesprekken en hoe je om kunt gaan met crises. Bovendien neemt jouw kennis omtrent suïcide en suïcidepreventie enorm toe, wat een zeer gewaardeerde aanvulling is op jouw studie of reeds opgedane werkervaring. Zelfreflectie staat hoog in het vaandel binnen 113. Het bijwonen van en actief deelnemen aan intervisiebijeenkomsten of workshops is daarom onderdeel van je stage. Dit geldt ook voor het vragen en geven van schriftelijke feedback op chatgesprekken. Indien passend bij je wensen is er de mogelijkheid om PR-werkzaamheden te verrichten die gericht zijn op het vergroten van de bekendheid en vindbaarheid van 113 bij haar doelgroepen. Verder is er later in de stage (afhankelijk van je wensen en ontwikkeling) de mogelijkheid om je taken uit te breiden naar bijvoorbeeld het begeleiden van nieuwe vrijwilligers.

 

Werktijden

Onze werkweek loopt van maandag tot en met zondag. De diensten tijdens de stagedagen zijn overdag van 7:30 tot 16:00 uur of 8:30 tot 17:00 uur, afgewisseld met avonddiensten van 14:45 tot 23:15 uur. Houd er dus rekening mee dat we jou inplannen in de avonduren, weekenden en tijdens de feestdagen. Uit oogpunt van veiligheid wordt aan het einde van de avonddienst voor vervoer naar het dichtstbijzijnde station gezorgd.

 

Arbeidsvoorwaarden

Je hebt recht op stagevergoeding conform CAO GGZ. Tijdens de stage heb je, afhankelijk van het aantal maanden en hoeveelheid uren die je per week stage loopt, recht op vakantie-uren die je in overleg kunt opnemen. 


Locatie

Het 113 kantoor in gevestigd in Amsterdam, op 10 minuten loopafstand van Station Holendrecht. Wij hebben echter een beperkt aantal parkeerplekken en adviseren je daarom om het OV te komen. Indien je met OV niet gratis reist, dan worden je reiskosten vergoed.

Vereisten

  • Je volgt een opleiding Psychologie, Pedagogiek, SPH, SPW, Social Work, Sociaal-Cultureel Werk, Geneeskunde, HBO-V of Counseling. Het is echter niet noodzakelijk om deze stage binnen het kader van je studie te doen; ook als je dit naast (of na afronding van) je studie wilt doen om zo praktijkervaring op te doen, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
  • Je woont in regio Amsterdam en je bent tenminste 16-24 uur per week beschikbaar (2 of 3 diensten van 8 uur) voor minimaal een half jaar. Of 8 uur per week (1 dienst) voor minimaal één jaar.
  • Je bent integer, verantwoordelijk en sociaal vaardig. Je hebt goede vaardigheden op het gebied van digitaal en verbaal communiceren. Je beheerst de Nederlandse taal goed en je spelling is op peil.
  • Je bent stressbestendig en kunt goed en effectief in teamverband functioneren.
  • Je kunt een beroepsgeheim hanteren. Je hebt een goed empathisch vermogen en weet tegelijkertijd een professionele afstand tot de cliënt te bewaren.
  • Je hebt een warm hart en een koel hoofd en wilt bijdragen aan de missie "zero suicide".
  • Als je zelf te maken hebt gehad met suïcidale gedachtes of gedrag, dan vinden wij het belangrijk dat je het afgelopen jaar vrij van klachten bent geweest.

Sollicitatieprocedure

Wil je graag een bijdrage leveren aan een land waarin niemand eenzaam en radeloos aan zelfmoord sterft? Laat dan hieronder jouw CV en motivatie achter.


Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie met een aantal extra vragen. Jouw sollicitatie is pas volledig als wij je reactie binnen hebben. Wij streven ernaar om binnen één week jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze recruiter.

Mail: recruitment@113.nl
Telefoonnummer: 020 3113883 (ons secretariaat verbindt je graag door)